Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельний податок: пільговиків значно поменшало

5 січня 2015, 14:28
276
1
Реклама

Згідно зі змінами, внесеними Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України відносно податкової реформи" від 28.12.2014 р. № 71 - VIIIістотно скоротився перелік пільговиків - юрособ, звільнених від сплати земельного податку (п. 282.1 НКУ).

Так, від сплати земельного податку звільняються:

1) санаторно-курортні і оздоровчі установи громадських організацій інвалідів, реабілітаційні установи громадських організацій інвалідів;

2) громадських організації інвалідів України, підприємства і організації, які засновані громадськими організаціями інвалідів і союзами громадських організацій інвалідів і є їх повною власністю. Кількість інвалідів, що мають основне місце роботи на цих підприємствах, повинна складати не менше 50 % і фонд оплати праці таких осіб - не менше 25 % суми загальних витрат на оплату праці;

3) бази олімпійської і паралимпийской підготовки.

При цьому земельні ділянки релігійних організацій, які також звільнялися від сплати земельного податку, тепер не є об'єктом оподаткування відповідно до пп. 283.1.8 НКУ.

Що ж до інших юрособ, виключених з переліку пільговиків, то тепер, судячи з усього, вони повинні будуть платити земельний податок разом з усіма платниками. Нагадаємо, що в цей перелік входили заповідники, парки, ботанічні сади.

Детальний аналіз податкових нововведень - 2015 читайте в найближчих номерах видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини