Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати зменшили тиск на бізнес

17 липня 2015, 16:40
260
0
Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно зменшення податкового тиску на платників податків" (законопроект № 2004).

Так, право здійснювати узагальнення податкових консультацій закріплене за центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики. Зараз таким органом є Мінфін.

З НКУ виключені положення, що стосуються визначення контролюючим органом податкового зобов'язання платника податків у разі виголошення звинувачувального вироку або закриття карного виробництва по нереабілітовуючих підставах.

Також уточнені умови і порядок допуску посадовців контролюючих органів до проведення документальних виїзних і фактичних перевірок.

Крім того, тимчасово, до 31 грудня 2016 року, платники податків звільняються від сплати штрафних (фінансових) санкцій, вказаних в податковому повідомленні-рішенні, у разі сплати податкового зобов'язання впродовж 10 календарних днів, що йдуть за днем отримання податкового повідомлення-рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини