Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відеоанонс "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 37

14 вересня 2015, 11:00
222
0
Реклама

ГФСУ надала роз'яснення відносно окремих питань проведення документальних перевірок у зв'язку з набуттям чинності з 1 вересня 2015 року Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно зменшення податкового тиску на платників податків" від 17.07.2015 р. № 655 - VIII. Так, зокрема, згідно з новим п. 79.5 НКУ на підставі письмового звернення платника податків замість документальної невиїзної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка. Проте, як виявилось, не усе так просто.

Тому ГФСУ в листі від 28.08.2015 р. № 32067/7/99-99-22-04-02-17 відмітила, що для вибору виїзної перевірки замість невиїзний платник податків при отриманні повідомлення і копії наказу про проведення невиїзної документальної перевірки повинен подати в контролюючий орган обгрунтоване звернення про проведення документальної виїзної перевірки (наприклад, у зв'язку зі значною кількістю первинних документів, які необхідно представити контролюючому органу для проведення перевірки).

У такому разі контролюючий орган розглядає питання про можливість виїзного характеру перевірки (з урахуванням стану платника податків, наявності або відсутності його по місцезнаходженню (місцю проживання), відсутності інших обставин, що унеможливлюють належного проведення виїзної документальної перевірки) і письмово повідомляє платника податків про результати розгляду.

Тема номери "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" присвячена особливостям організації, відкриття і обліку готельного бізнесу. Адже, всупереч важким часам, готельний бізнес по праву відноситься до прибуткових вкладень. Тому не дивно, що і зараз знаходяться інвестори, готові відкрити готель.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 37, вересень 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини