Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Показник СумПеревищ не призводить до збільшення платежів на електронний рахунок

23 вересня 2015, 15:36
196
0
Реклама

Якщо платник податку своєчасно не зареєстрував в ЕРНН податкові накладні і відповідно не зменшив реєстраційну суму на суму податку, вказану в таких податкових накладних, то після представлення звітності по ПДВ за відповідний звітний період, в якій задекларовані податкові зобов'язання по ПДВ, які визначені в податкових накладних, не зареєстрованих в ЕРНН, реєстраційна сума платника зменшується на суму ПДВ, вказану в податкових накладних, своєчасно не зареєстрованих в ЕРНН.

Про це податківці повідомили в листі від 10.09.2015 р. № 8576/М/99-99-19-03-02-14.

При цьому автори листа відмічають, що показник СумПеревищ розраховується ГФС автоматично після прийняття звітності від платника податку, і при обліку позитивного значення вказаного показника на таке значення зменшується реєстраційна сума такого платника.

Податківці завірили, що після реєстрації таких податкових накладних в ЕРНН в СЭА НДС автоматично відбувається перерахунок показника СумПеревищ за звітний період, в якому була складена така податкова накладна, і розрахункової суми (СумНакл) з урахуванням сум ПДВ, вказаних в таких податкових накладних. Тобто дійшли висновку, що показник СумПеревищ не приводить до збільшення платежів на електронний рахунок платника податку.

Звичайно, лист, що коментується, з'явився не випадково, тому що тривалий час програмне забезпечення в частині числення реєстраційної суми знаходилося в режимі доопрацювання, незважаючи на роботу СЭА НДС в звичайному режимі. Навіть у вересні платники ПДВ скаржилися на некоректне числення показника СумПеревищ. Отже, із слів фіскалів, віднині маємо повний порядок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини