Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавці палива повинні провести "перепис" залишків пального до 1 березня 2016 року

13 січня 2016, 10:32
230
0
Реклама

Волинські податківці нагадали платникам податків, які здійснюють реалізацію палива, що вони зобов'язані впродовж 20 календарних днів, починаючи з 1 березня 2016 року, подати контролюючому органу акт проведення інвентаризації об'ємів залишку палива за станом на початок 1 березня 2016 року. Це витікає з норм ст.ст. 231,232 Податкового кодексу України, внесених передноворічним Законом України від 24.12.2015 р. № 909.

У акті інвентаризації вказується:

· адреса об'єктів, на яких зберігаються відповідні об'єми залишків палива;

· перелік резервуарів, в яких зберігаються об'єми залишку пального, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам), документів на відповідні об'єкти, що встановлюють право, і документів, що підтверджують правові підстави експлуатації таких об'єктів.

Контролюючий орган враховує вказані об'єми залишку палива у формулі як об'єм, на який платник податків має право зареєструвати акцизні накладні і розрахунки коригування в системі електронного адміністрування реалізації палива.

Форму акту проведення інвентаризації затверджує центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.

Дані акту можуть бути перевірені контролюючим органом в установленому порядку впродовж шести календарних місяців з дня його подачі і у разі встановлення невідповідності об'ємів палива, вказаних в акті інвентаризації, фактичним даним і даним бухгалтерського обліку підприємства, він здійснює відповідні коригування в Єдиному реєстрі електронних акцизних накладних на підставі даних акту перевірки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини