Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розрахунки в Інтернеті і РРО : нюанси від податківців

16 січня 2016, 11:25
220
0
Реклама

Столичні податківці в листі від 04.01.2015 р. № 3/П/26-15-13-04-06-19 відмітили, що оплата вартості товару або послуг готівкою є готівковими розрахунками, а оплата товарів і послуг через відділення банку, платіжні термінали і мережу Інтернет з використанням пластикових карт - безготівковими.

Отже, при готівці і безготівкових розрахунках суб'єкти господарювання зобов'язані застосовувати РРО відповідно до вимог Закону про РРО.

В той же час РРО не застосовується у випадку здійснення розрахунків виключно через банківські установи.

При продажі товарів продавець повинен забезпечити доставку покупцеві раніше роздрукованого розрахункового документу (чека) разом з придбаним товаром за допомогою кур'єрської служби (поштової служби), яка може бути як сторонньою організацією, так і структурною одиницею продавця.

Також розрахунковий документ (чек) може бути виданий покупцеві кур'єром (поштовою службою) при передачі придбаного товару і сплаті грошових коштів за його придбання. При цьому такий розрахунковий документ (чек) має бути роздрукований з використанням РРО, зареєстрованого на такого кур'єра (поштову службу).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини