Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні скасована обов'язкова сертифікація сільськогосподарської техніки

18 січня 2016, 13:45
355
0
Реклама

Віднині постачальникам і виробникам техніки для аграрної сфери не треба отримувати український сертифікат відповідності (наказ Мінекономрозвитку від 17.12.2015 р. № 1699).

Згідно з наказом, з Переліку продукції, належній обов'язковій сертифікації в Україні, виключений розділ 10 "Техніка сільськогосподарська". Єдиною вимогою до сільгосптехніки залишається відповідність двом документам, які стали обов'язковими для використання з 2016 року, а саме:

• Технічному регламенту затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин і окремих технічних вузлів;

• Технічному регламенту відносно складових частин і характеристик колісних сільськогосподарських і лісогосподарських тракторів.

"Зняття зайвих обмежень і перехід на європейські норми допоможуть реалізувати величезний потенціал аграрного сектора і полегшить життя національному виробникові техніки", - пояснив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефедов.

За даними сайту МЭРТ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини