Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як подавати декларацію по платі за землю в 2016 році

21 січня 2016, 17:43
215
0
Реклама

Закарпатські податківці нагадалищо платники плати за землю (окрім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щорічно за станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року і подають в ГФСУ по місцезнаходженню земельної ділянки декларацію на поточний рік.

Декларація подається з розбиттям річної суми рівними частинами по місяцях. Представлення такої декларації звільняє від обов'язку представлення щомісячних декларацій.

При представленні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витягання) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Платник плати за землю має право подавати щомісячно звітну податкову декларацію впродовж 20 календарних днів місяця, що йде за звітним. У такому разі він звільняється від обов'язку подавати річну декларацію не пізніше 20 лютого поточного року.

За новоотведенные земельні ділянки або по знову укладених договорах оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію впродовж 20 календарних днів місяця, що йде за звітним.

Податківці також звернули увагу, що наказом від 16.06.2015 р. № 560 затверджена нова форма Податкової декларації по платі за землю (земельний податок і орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини