Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аванси співають романси, або Куди дивився Мінфін?

25 січня 2016, 17:45
273
0
Реклама

Кілька днів тому на сайті Мінфіну з'явилося інформаційне повідомлення про незгоду з позицією ГФСУ відносно авансових внесків при виплаті дивідендів : мовляв, непогашений залишок авансів все ж можна враховувати в зменшення податкового зобов'язання в майбутніх звітних роках до повного погашення. По суті правильно, але тепер усі претензії Мінфін може пред'являти лише самому собі.

Нагадаємо, що наказом № 897 затверджена нова форма декларації по податку на прибуток.

Не секрет, що її розробкою для Мінфіну займалися методологи в ГФСУ. Не знайшовши в новому п. 57.11 НКУ норми, аналогічної старому пп. 153.3.4 НКУ, вони анітрохи сумняшеся виключили з додатка ЗП "Зменшення нарахованої суми податку" окремий рядок для непогашеного залишку дивідендних авансів, підмета перенесенню на майбутні податкові періоди (у старій формі декларації, затвердженої наказом № 872, вона мала код 13.5.2).

І доки Мінфін не виправить форму, більшість платників будуть вимушена розпрощатися з непогашеним залишком дивідендних авансів.

Читайте статтю "Аванси співають романси, або Куди дивився Мінфін"? у повному обьеме в четвертому січневому номері видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" (№ 04, 2016).

Скористайтеся корисний радою із статті, якщо ви все-таки вирішили використовувати п. 46.4 НКУ, який, у разі незгоди з діючою формою, дозволяє платникам поступити по-своєму, надавши разом з декларацією пояснювальну записку, і зробити про це відмітку в декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини