Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесені зміни в Положення про акцизні марки

30 березня 2016, 15:23
237
0
Реклама

Кабмін постановою від 23.03. 2016 р. № 209 вніс зміни в Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку і маркіровки алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Так, до 20 числа місяця, в якому подана попередня заявка-розрахунок, покупці акцизних марок мають право відкоригувати таку заявку-розрахунок у бік збільшення, що не перевищує визначеного в ній об'єму. Для цього необхідно подати додаткову попередню заявку - розрахунок.

У разі зміни зразка марок ГФСУ може продати залишки сплачених марок попереднього зразкаякі виготовлені підприємством-виробником і що знаходяться на зберіганні у продавця, якщо рішенням об введення марок нового зразка не встановлене інше.

У постанові вказано, що немаркірованими вважаються алкогольні напої з марками, які мають :

  • ушкодження, що виключають встановлення індексу регіону, серії, місяця і року (кварталу) твору марки;

  • відкриті надриви з краю марки більше ніж 4 х 10 мм по вертикалі, 4 х 20 мм - по горизонталі і 4 х 18 мм - по діагоналі (довжина діагонального розриву визначається як прямокутна проекція);

  • ушкодження, в результаті яких зменшилася довжина марки на 10 або більше міліметрів або ширина марки, - на 5 або більше міліметрів;

  • відсутній кут марки площею більше 150 кв. мм, довжина меншої сторони якого складає більш ніж 10 мм.

Документ набув чинності з 29.03.2016 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини