Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Облік браку на підприємстві - тема номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 28

11 липня 2016, 09:15
290
0
Реклама

Уникнути виникнення браку у виробництві досить складно, а іноді неможливо. Облік виробничого браку має особливості і залежить від його виду. У статті "Облік виробничого браку : загальні моменти" липневого номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 28 розглянуті загальні питання, що впливають на облік виробничого браку.

Внутрішній виробничий брак може бути викликаний різними причинами. При цьому бракована продукція може бути використана на підприємстві або реалізована, а може підлягати тільки утилізації. Усе це впливає на облік, про що розповість стаття "Облік внутрішнього виробничого браку".

Іноді трапляється, що брак виявляють вже після відвантаження товару покупцеві. Покупець в таких ситуаціях зазвичай повертає бракований товар. Про те, як відбити в обліку такі операції, ви дізнаєтеся, прочитавши статтю "Повернення бракованого товару : облік у продавця і покупця".

Від браку ніхто не застрахований і в зовнішньоекономічній діяльності. Одним із способів врегулювання таких ситуацій є повернення товару. У статті "Повернення імпортного бракованого товару : митне регулювання" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 28 розглянуло особливості митного регулювання операцій повернення імпортних товарів. У статті "Повернення імпортного бракованого товару : валютне регулювання і облік" читайте про валютне регулювання і облік таких операцій.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 28, липень 2016. Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини