Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розподіл підприємств : бухгалтерський облік

20 вересня 2016, 08:55
291
0
Реклама

У разі розподілу юридичних осіб здійснюється державна реєстрація новоутворених юридичних осіб і державна реєстрація припинення юридичної особи, яка припиняється в результаті розподілу. Розподіл вважається завершеним з дати державної реєстрації припинення юридичної особи, яка припиняється в результаті розподілу (ч. 5 ст. 4 Закони № 755).

Відповідальність за бухгалтерський облік господарських операцій, пов'язаних з ліквідацією підприємства, включаючи оцінку майна і зобов'язань підприємства і складання ліквідаційного балансу і фінансової звітності, покладається на комісію з припинення (ліквідаційну комісію), яка утворюється відповідно до законодавства (ч. 9 ст. 8 Закону № 996).

Повну версію статті "Розподіл підприємств : бухгалтерський облік" у відкритому доступі читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 38. Також ви дізнаєтеся про нюанси бухгалтерського обліку у реорганизуемого підприємства і у нового підприємства - правонаступника.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини