Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нематеріальні активи - головна тема модуля БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

28 листопада 2017, 11:00
455
0
Реклама

Нематеріальні активи (далі - НА) - досить специфічний об'єкт обліку. Тому процедура відображення таких об'єктів зазвичай викликає запитання. У статті «Бухгалтерський облік нематеріальних активів: визнання й оцінка» ми розповімо про процедуру визнання й оцінки НА у бухгалтерському обліку.

Інвентаризацію об'єктів НА проводять в особливому порядку й оформлюють окремими документами. Найчастіше на підставі даних інвентаризації в обліку відображають операції вибуття НА. У статті «Облік нематеріальних активів: інвентаризація та операції вибуття» розповімо про те, як провести такі операції в обліку.

Для правильного нарахування амортизації об'єкти НА необхідно розподілити за групами. Далі слід вибрати модель подальшої оцінки. Як це зробити, розповімо у статті «Бухгалтерський облік нематеріальних активів: класифікація та моделі оцінки після визнання».

Нарахування амортизації на НА має особливості. Насамперед потрібно правильно встановити строк використання НА й обрати метод амортизації, що іноді буває непросто. Про це й поговоримо в статті «Бухгалтерський облік нематеріальних активів: нарахування амортизації».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини