Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на продаж сільськогосподарських земель подовжено ще на рік

8 грудня 2017, 13:50
369
0
Реклама

Законотворець укотре подовжив строк дії мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення - до 01.01.2019.

Відповідні зміни внесені до п.п. 14, 15 р. Х Земельного кодексу України - ухвалено законопроект № 7350 від 30.11.2017 р.

Нагадаємо, що зазначеними нормами, зокрема, установлено заборону на:

• унесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств;

• купівлю-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб;

• купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміну цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передання їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб, а також крім зміни цільового призначення (використання) земельних ділянок із метою їх надання інвесторам - учасникам угод про розподіл продукції для провадження діяльності за такими угодами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини