Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Електронному кабінеті з’явиться можливість переглядати показник «SПеревищ»

26 грудня 2017, 12:30
452
0
Реклама

Пунктом 200 прим. 1.3 ПКУ визначено формулу, за якою обчислюється сума податку, на котру платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН, складовою якої, зокрема, є показник SПеревищ.

Згідно з п. 200 прим. 1.9 ПКУ, платник ПДВ за певних умов має право зареєструвати податкову накладну чи розрахунок коригування в ЄРПН на суму податку, що дорівнює значенню показника SПеревищ, незалежно від значення показника SНакл, визначеного відповідно до п. 200 прим. 1.3 ПКУ.

Своєю чергою, платник податку на суму показника SПеревищ може зареєструвати лише податкові накладні за звітні періоди, у яких виник такий показник.

Наразі в ДФС тривають роботи з доопрацювання СЕА ПДВ у частині обрахунку суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН, з метою реалізації вимог п. 200 прим. 1.9 ПКУ.

Після доопрацювання системи електронного адміністрування ПДВ планується надати можливість платнику податку переглядати в Електронному кабінеті реєстр операцій із показниками формули, за якою обчислюється сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН, або за запитом отримати витяг про розмір такої суми та її складових.

ІПК ДФСУ від 15.12.2017 р. № 3008/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини