Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Традиційні РРО можуть замінити для підприємців на цифрові

26 грудня 2017, 17:30
444
0
Реклама

Мінфін працює над розширенням сфери застосування РРО. Це один із важливих інструментів для детінізації економіки країни. Зокрема для зменшення витрат підприємців на придбання традиційних РРО нині в межах діяльності створеної при Мінфіні робочої групи опрацьовується питання запровадження всіх можливих технологій у сфері РРО, у т.ч. запровадження цифрових РРО.

Бізнес отримає можливість використовувати власні комп'ютери, планшети, смартфони або інші пристрої для формування розрахункових документів та фіскальних звітних чеків.

Також робоча група напрацювала механізм (так званий «кешбек»), який стимулюватиме покупця отримувати фіскальний чек за товар або послугу. Покупець матиме можливість перевірити його електронну копію на порталі перевірки розрахункових операцій.

Крім того, робоча група напрацювала зміни до наказу Мінфіну № 547, які спрямовані на лібералізацію порядку реєстрації РРО.

Зокрема підприємці подаватимуть меншу кількість документів, які потрібні для реєстрації РРО, та надаватимуть відповідні документи в електронному вигляді. Також передбачається розширення можливостей електронних сервісів ДФС під час реєстрації РРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини