Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть бюджетні установи донарахувати суми індексації за 2017 рік у зв’язку з включення її суми до мінзарплати

29 січня 2018, 09:30
429
0
Реклама

Аби відновити порушені права працівників на повноту одержання сум індексації, профспілки звернулися з пропозицією:

1) надати офіційне роз'яснення Мінсоцполітики про неврахування суми індексації зарплати при забезпеченні розміру мінімальної зарплати та необхідного алгоритму дій роботодавців, у т.ч. держави як роботодавця, щодо перерахунку сум виплаченої зарплати у 2017 році, виключивши з неї суми нарахованої індексації;

2) надати офіційне роз'яснення Мінфіну щодо необхідності виділення додаткових коштів для забезпечення такого перерахунку в бюджетній сфері.

На жаль, відповіді, отримані від Мінсоцполітики в листі від 02.01.2018 р. № 50/0/2-18/28 та Мінфіну в листі від 26.12.2017 р. № 08040-11-10/36578, є доволі формальними.

Зокрема повідомляється, що виплата індексації зарплати має здійснюватися в межах видатків, затверджених у кошторисах відповідних бюджетних організацій.

У цих відповідях знову відсилають до ч. 2 ст. 3 прим. 1 Закону про оплату праці та вказують, що у цій нормі визначено вичерпний перелік виплат, які не враховуються під час обчислення суми доплати до мінзарплати.

Однак, згадуючи про додаткові видатки на виплати сум індексації, незрозуміло, чи допускає Мінфін або Мінсоцполітики необхідність усе ж у донарахуванні цих сум за 2017 рік.

Про цю проблему також указувалося в новині «Індексація та доплата до мінімальної зарплати: нові листи не вирішують суперечки».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини