Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна прийняти на роботу у вихідний день

2 квітня 2018, 13:30
1832
0
Реклама

Трапляються випадки, коли при переведенні працівників з однієї організації до іншої, дата прийняття на роботу припадає на святковий день.

Чи можуть виникнути трудові відносини у неробочий, вихідний або святковий день та у якій послідовності документувати кадрові процедури?

На ці питання відповідає головний державний інспектор ГУ Держпраці у Дніпропетровські області.

За домовленістю із працівником його може бути прийнято на роботу у вихідний день і тоді, коли перший день початку трудових відносин є для нього вихідним або неробочим, - адже законодавство не передбачає, щоб у перший день початку трудових відносин працівник був обов'язково призначений у зміну чи вийшов на робоче місце.

Оформлювати трудові відносини з працівником у вихідний день законодавством України про працю не забороняється. Керiвники пiдприємств, установ, органiзацiй мають право самостiйно встановлювати iндивiдуальнi графiки роботи вiдповiдно до правил внутрiшнього трудового розпорядку та колективного договору. При цьому вихiднi днi можуть не збiгатися iз загальновстановленими календарними вихiдними днями.

Питання прийняття на роботу і звільнення у вихідний або святковий (неробочий) день виникають, як правило, тоді, коли працівники при прийнятті на роботу або звільненні бажають зберегти безперервний стаж (стаж роботи за спеціальністю, стаж державної служби тощо), або коли працівник не бажає виходити на роботу після відпустки, хвороби тощо, висловлюючи бажання звільнитися останнім днем відповідного періоду (відпустки чи лікарняного тощо).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини