Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть знизити кваліфікаційну категорію педпрацівнику, якщо після останньої атестації минуло більше 5 років

3 квітня 2018, 09:30
739
0
Реклама

Атестація педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів і форм власності є обов'язковою і здійснюється, як правило, один раз на п'ять років відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН від 06.10.2010 р. № 930 (далі - Типове положення).

Згідно із п. 3.30 Типового положення кваліфікаційна категорія та педагогічне звання, присвоєні педагогічному працівнику за результатами атестації, можуть змінюватися лише за рішенням атестаційної комісії.

Типове положення не містить норми, що передбачає зниження кваліфікаційної категорії лише з тих підстав, що після прийняття рішення атестаційною комісією минуло понад п'ять років.

З огляду на зазначене, МОН у листі від 26.06.2017 р. № 2.3-1492 підсумовує: кваліфікаційна категорія, присвоєна педагогічному працівнику за рішенням атестаційної комісії, є чинною до прийняття наступного рішення атестаційної комісії та не може бути змінена особою чи органом, до компетенції яких не належить прийняття відповідних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини