Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримувач нерезидентських послуг порушив строки подання розрахунку ПЗ: яка відповідальність

23 липня 2018, 09:30
314
0
Реклама

Отримувачі послуг від нерезидента (його постпредставництва) - неплатника ПДВ, які також не зареєстровані платниками ПДВ зобов'язані подавати до ДФС розрахунок податкових зобов'язань у вигляді додатку до декларації з ПДВ (п. 208.4 ПКУ).

Що ж буде якщо отримувач нерезидентських послуг - неплатник ПДВ не подасть або несвоєчасно подасть такий розрахунок податкових зобов'язань та відповідно несвоєчасно сплатить ПДВ?

За словами контролерів, на особу, відповідальну за нарахування та сплату ПДВ до бюджету у разі постачання послуг нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, накладається штраф у розмірі, визначеному п. 120.1 ПКУ. Адже згідно п. 180.3 ПКУ отримувачі нерезидентських послуг - неплатники ПДВ несуть відповідальність, передбачену законом, як платники податку (див. роз'яснення ДФС у підкатегорії 101.27 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ).

Таким чином, у цьому випадку за неподання або несвоєчасне подання розрахунку податкових зобов'язань отримувачу послуг загрожує штраф у розмірі 170 грн, а за повторне порушення протягом року - 1020 грн.

До того ж, про порядок розрахунку й сплати ПДВ неплатником ПДВ (а також платником ПДВ) - отримувачем нерезидентських послуг і про їх відображення у ПДВ-звітності ми розповідали у матеріалі "Нерезидентські послуги у ПДВшній звітності отримувача" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини