Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яким КЕКВ здійснюють поточні видатки реформовані заклади охорони здоров'я

6 вересня 2018, 08:45
288
0
Реклама

Тимчасово, протягом 2018 - 2019 років, за рішенням Уряду допускається фінансування надання первинної медичної допомоги комунальними закладами охорони здоров'я, що не уклали договори про медичне обслуговування населення з Уповноваженим органом, шляхом надання субвенцій з державного бюджету відповідним місцевим бюджетам (п. 2 розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" від 19.10.2017 р. №2168-VIII).

Після перетворення закладів охорони здоров'я на комунальні некомерційні підприємства змінюється їх статус із розпорядників бюджетних коштів на одержувачів бюджетних коштів за відповідною програмою місцевого бюджету, яка буде складатись, у тому числі, і з коштів медичної субвенції з державного бюджету.

Таким чином, поточні видатки закладів охорони здоров'я, які будуть включені у мережу як одержувачі бюджетних коштів місцевих бюджетів, мають здійснюватись за КЕКВ 2610 "Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)".

Видатки на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань закладам охорони здоров'я як одержувачам бюджетних коштів повинні здійснюватись за КЕКВ 2610.

Лист Державної казначейської служби України від 23.07.2018 р. № 16-10/99-11892

На допомогу бюджетним установам в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" нещодавно публікувалися матеріали теми тижня "Облік у бюджетних установах".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини