Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Забудовники можуть відстежувати етапи проходження документації онлайн

27 вересня 2018, 14:00
291
0
Реклама

Держархбудінспекція переводить дозвільні процедури у будівництві у публічну площину.

Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев презентував нову онлайн-платформу "ПРОЗОРА ДАБІ" на засіданні Уряду 26 вересня.

Сервіс дозволяє замовникам будівництва в режимі онлайн відслідковувати кожен етап обробки поданої до Держархбудінспекції документації. Вже наступного дня, після подачі документів, можна буде знайти в системі вхідний номер і дату розгляду представлених документів. Далі у визначені строки - онлайн дізнатися про результат.

У разі відмови у видачі дозволу або сертифікату в системі відображатиметься перелік зауважень та прізвище посадовця, який прийняв відповідне рішення.

Доки в системі відображається інформація тільки по об'єктах будівництва зі значним класом наслідків (відповідальності), але найближчим часом проект охопить і об'єкти із середнім класом наслідків.

Крім того, з 1 листопада Держархбудінспекція відкриє доступ до інформації про проведення позапланових перевірок. Інформація про планові перевірки публікується на інспекційному порталі ще з квітня у рамках Меморандуму про співпрацю між Держархбудінспекцією та BRDO.

Громадяни, які придбали житло за договором іпотечного кредиту чи за програмою будівництва (придбання) доступного житла, мають право на податкову знижку. Щоправда, для цього повинно бути виконано низку законодавчих вимог. Хто, за яких умов і в якому обсязі може задекларувати податкову знижку й отримати від держави живі гроші з'ясуємо у матеріалі "Податкова знижка за іпотечним кредитом і за програмою будівництва (придбання) доступного житла" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини