Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наказ про звільнення доведеться скасувати, якщо працівник надав лікарняний

28 вересня 2018, 09:15
861
0
Реклама

Розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не може бути визнано обґрунтованим, якщо в день звільнення працівнику видано лікарняний листок (довідку в установлених законом випадках) про його тимчасову непрацездатність. На цьому наголосив ВС/КЦС в постанові вд 12.09.2018 р. у справі № 127/21890/16-ц.

Завважимо, що суд не узяв до уваги той факт, що відкриття лікарняного листа було здійснено хоч і у день звільнення, але після видання наказу про звільнення (за обставинами справи в табелі обліку робочого часу напроти прізвища відповідного працівника є відмітка про відпрацьований ним в день звільнення час, а також наявні докази того, що за медичною допомогою працівник звернувся після закінчення робочого часу.

Відповіді на актуальні питання, пов'язані зі звільненням, можна знайти в матеріалі "Звільнення: підстави, оформлення, належні виплати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини