Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може отримати субсидію особа, яка була за кордоном понад 60 днів

5 жовтня 2018, 11:10
1041
0
Реклама

Міністр соціальної політики України Андрій Рева каже, що сам факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти у субсидії якщо людина:

? отримує в Україні пенсію чи інші офіційні доходи, такі як стипендія, допомога при народженні дитини;

? перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні;

? декларує в Україні доходи і сплачує ЄСВ.

До останнього випадку відносяться заробітчани, які вправі задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію.

Також є випадки, коли громадяни України працюють за кордоном офіційно і сплачують там ЄСВ. За посиланням знаходиться перелік країн, з якими в України є угоди в сфері соціального забезпечення та пенсійного страхування.

Тому якщо такий громадянин сплачує ЄСВ за кордоном і підтверджує це документально, має право отримати субсидію на загальних умовах.

Субсидії: чи потрібно розподіляти податковий кредит з ПДВ? Відповідь на це запитання читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини