Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РК до зведеної ПН на перевищення мінбази над ціною поставки: яка причина коригування

9 жовтня 2018, 11:30
494
0
Реклама

У разі здійснення постачання товарів/послуг, мінімальна база оподаткування яких перевищує фактичну ціну постачання таких товарів/послуг, платник ПДВ може скласти зведену податкову накладну відповідно до п. 201.4 ПКУ. Така податкова накладна не видається покупцю (отримувачу) товарів/послуг.

При цьому якщо в такій податковій накладній було допущено помилку (або ж наявні підстави, передбачені п. 192.1 ПКУ) платник ПДВ має скласти розрахунок коригування до неї і зареєструвати його в ЄРПН.

Які ж особливості заповнення розрахунку коригування до зведених податкових накладних, складених відповідно до п. 201.4 ПКУ?

Якщо після складання та реєстрації в ЄРПН податкової накладної, складеної на виконання вимог п. 201.4 ПКУ, платник податку виявляє помилку у такій податковій накладній, такий платник може скласти розрахунок коригування до такої накладної, в якому у першому рядку зі знаком "-" зазначити показники рядка податкової накладної, які виправляються. При цьому у графі 1 вказується номер за порядком рядка податкової накладної, що коригується.

Другим рядком розрахунку коригування до такої податкової накладної платник податку зазначає виправлені показники, при цьому у графі 1 вказується новий черговий порядковий номер рядка, якого не було у податковій накладній, що коригується.

У графі 2 розрахунку коригування у всіх рядках, які заповнюються у зв'язку з таким коригуванням, зазначається причина коригування - "Коригування податкової накладної, складеної відповідно до абзацу 11 пункту 201.4 статті 201 ПКУ".

Див. ІПК ДФСУ від 11.09.2018 р. № 3967/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Детально про порядок складання розрахунків коригування до податкових накладних залежно від причини коригування та типу помилок, що виправляються, читайте в матеріалах сервісу "Інтерактивна бухгалтерія":

"Розрахунок коригування до податкової накладної: правила складання";

"Хто й коли реєструє розрахунки коригування до податкових накладних у ЄРПН";

"Коригування кількості: заповнюємо розрахунок коригування";

"Розрахунок коригування на зміну ціни: порядок і зразок заповнення";

"Як заповнити розрахунок коригування до податкової накладної в разі зміни номенклатури";

"Виправлення помилок у податкових накладних: як скласти розрахунок коригування".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини