Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обладнання повернули на гарантійний ремонт за кордон: що з ПДВ

22 жовтня 2018, 08:30
989
0
Реклама

Ситуація: підприємство повернуло імпортоване обладнання іноземному постачальнику - нерезиденту у зв'язку із неможливістю використання.

При цьому операції з вивезення цього обладнання здійснювалось з метою гарантійного ремонту в митному режимі - переробка за межами митної території України (митна декларація з кодом ЕК 61 АА).

В зв'язку із цим податківці нагадали, що відповідно до ст. 163 МКУ, під час переробки товарів за межами митної території України можуть здійснюватися операції, зазначені у ч. 2 ст. 150 МКУ, а саме:

1) переробка товарів, у тому числі: обробка, монтаж, демонтаж, використання окремих товарів, які сприяють чи полегшують процес виготовлення продуктів переробки;

2) ремонт товарів, у тому числі модернізація, відновлення та регулювання, калібрування.

Таким чином вивезене обладнання не підпадає під визначення об'єкта оподаткування згідно зі ст. 185 ПКУ, податкова накладна не складається і, відповідно, не відображається у декларації з ПДВ.

(Див. ІПК ДФС від 12.10.2018 р. № 4404/6/99-99-15-03-02-15/ІПК).

Добірку цікавих матеріалів щодо оподаткування операцій з повернення товару нерезиденту можна знайти тут.

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини