Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновили реєстрацію ПДВ за рішенням суду: чи можна використати залишок реєстраційної суми

24 жовтня 2018, 13:00
238
0
Реклама

Якщо після анулювання реєстрації платника ПДВ залишок коштів на електронному рахунку недостатній для сплати до бюджету узгоджених податкових декларацій з ПДВ, остаточний розрахунок з бюджетом таким платником здійснюється з власного поточного рахунка на електронний рахунок.

Якщо залишок коштів на електронному рахунку, який після анулювання реєстрації платника податку перераховано до бюджету, перевищує суми узгоджених податкових зобов'язань з податку за результатами останнього звітного (податкового) періоду, такі суми повертаються з бюджету за заявою платника податку.

Разом з цим, на сьогодні нормами чинного законодавства не передбачено можливості використання платником податку, якого відновлено у реєстрі платників ПДВ, у тому числі на підставі рішення суду, яке набрало законної сили, реєстраційної суми, що обліковувалася у такого платника податку на рахунку у Системі до дати анулювання реєстрації його як платника податку.

ІПК від 08.10.2018 р. № 4332/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Що таке бюджетне відшкодування та який механізм повернення бюджетного відшкодування дізнайтесь із Ситуації для бухгалтера "Механізм здійснення бюджетного відшкодування сум ПДВ".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини