Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Здаєте техніку в оренду та заправляє її за власний кошт - реєструйтесь платником акцизу

25 жовтня 2018, 11:00
305
0
Реклама

Підприємство здає в оренду власну техніку (рефрижераторні контейнери та дизель-генератори) та за умовами договору оренди проводить будь-які види ремонтних робіт, технічне обслуговування та здійснювати контроль за технічним станом об'єкта оренди.

Для забезпечення виконання обов'язків підприємство за свій кошт придбаває паливо та своїми силами й власним коштом здійснює заправляння та дозаправлення охолоджувального устаткування техніки паливом, а орендатори сплачують йому вартість щомісячних орендних платежів, а також відшкодовують інші витрати з експлуатації об'єкта оренди, у т. ч. вартість палива, згідно з обсягами, що були фактично спожиті за фактичний час роботи устаткування.

Підприємство звернулося до ДФС із питанням: чи необхідно йому реєструватися платником акцизного податку в описаній вище ситуації.

Відповідь фіскали надали в ІПК від 05.10.2018 р. № 4299/6/99-99-15-03-03-15/ІПК: якщо підприємство-орендодавець передало іншому суб'єкту господарювання техніку за договором оренди на певний строк і за свій кошт здійснює заправляння такої техніки власним пальним, при цьому отримує від суб'єкта господарювання відшкодування вартості використаного пального, то операція з передання (відпуску, відвантаження, заправляння) палива від підприємства до іншого суб'єкта господарювання є операцією з реалізації пального.

Тож підприємство зобов'язано зареєструватися платником акцизного податку з реалізації пального та складати акцизні накладні на такі обсяги переданого (відпущеного, відвантаженого) пального й на обсяги пального, що використовується для власного споживання, зареєструвавши акцизні накладні в ЄРАН.

Як зареєструватись платником акцизного податку з реалізації пального дізнайтесь у модулі Ситуації.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини