Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митні посередники просять відстрочити введення нових правил для посилок вартістю більше 150 євро

30 жовтня 2018, 18:00
690
0
Реклама

Асоціація Професійних Митних Посередників 17.09.18 звернулася в ДФС та КМУ щодо роз'яснення особливостей провадження своєї діяльності експрес-перевізниками та операторами поштового зв'язку в рамках вступу в дію з 01.01.2019 Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році" від 07.12.2017 р. № 2245-VIII (далі - Закон).

Так, відповідно до законопроекту від 07.12.2017 р. № 6542-Д, який ВРУ повинна прийняти, товари (крім підакцизних), які переміщуються (пересилаються) на адресу одного одержувача у четвертому та наступних міжнародних поштових відправленнях та/або міжнародних експрес-відправленнях протягом одного календарного місяця, підлягають декларуванню на підставі товаросупровідних документів та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10% та податком на додану вартість за ставкою, встановленою ПКУ. Водночас, органи доходів і зборів зобов'язані інформувати операторів поштового зв'язку та експрес-перевізників про надходження від громадян - одержувачів міжнародних поштових відправлень та/або міжнародних експрес-відправлень на рахунок органу доходів і зборів суми коштів в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті за товари, що надійшли на адресу таких громадян у міжнародних поштових відправленнях та міжнародних експрес-відправленнях.

У відповідь на лист ДФС проінформувала, що у зв'язку з необхідністю розробки відповідного програмного забезпечення, практична реалізація запровадженого Законом принципу оподаткування на сьогодні взагалі є неможливою. Порядок взаємодії операторів поштового зв'язку, експрес-перевізників та органів доходів і зборів також відсутній.

Додатково повідомляється, що інформаційний обмін у перспективі здійснюватиметься на базі Міжнародної поштової системи (IPS), до якої входить модуль "Система митного декларування" (СDS) та з 2020 року для поштових операторів стане обов'язковим попереднє електронне митне декларування вмісту поштових відправлень.

Детальніше з листом-запитом можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також статтю "Імпорт товарів: бухгалтерський та податковий облік" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини