Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи платити акциз у разі передачі зразка винопродукції на експертизу до власної лабораторії

12 листопада 2018, 08:45
168
0
Реклама

Операції з передачі в межах одного підприємства контрольних зразків виробленої винопродукції (до виробничої лабораторії на дослідження чи зберігання), у разі, якщо після закінчення такого дослідження чи зберігання винопродукція повертається у виробництво як сировина для виготовлення підакцизних товарів, не є реалізацією підакцизних товарів (продукції) у розумінні пп. 14.1.212 ПКУ. А відтак, об'єкту оподаткування акцизним податком у такій ситуації не виникає. Відповідні роз'яснення надали фахівці ДФСУ в ІПК від 05.11.2018 р. № 4693/6/99-99-15-03-03-15/ІПК.

Водночас контролери завважили, що згідно з п. 216.3 ПКУ податкове зобов'язання щодо втраченого підакцизного товару (продукції) не виникає, якщо підакцизний товар (продукцію) утрачено внаслідок випаровування в процесі виробництва, обробки, переробки, зберігання чи транспортування такого товару (продукції) чи з іншої причини, пов'язаної з природним результатом. Ця вимога застосовується у разі втрати підакцизних товарів (продукції) у межах нормативів втрат, які затверджуються в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.Интербух:

Суб'єктам господарювання, що реалізують алкоголь вроздріб, корисним може бути матеріал "Особливості роздрібного продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини