Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Списуємо вартість товарів на собівартість послуг: компенсуючих ПДВ-зобов’язань не буде

13 листопада 2018, 11:30
389
0
Реклама

Платник ПДВ здійснює операції зі списання товарів. При цьому вартість таких товарів включатися до собівартості наданих платником послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ. Чи потрібно у такому випадку нараховувати компенсуючі ПДВ- зобов'язання?

Відповідь податківців стосовно цього давно вже усталилася. Вкотре вони зазначили: якщо підприємством здійснюється списання товарів, вартість яких буде включатися до собівартості наданих платником послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ, такі товари вважаються такими, що використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності підприємства, тому податкові зобов'язання з ПДВ згідно з п. 198.5 ПКУ при списанні таких товарів не нараховуються.

Див. ІПК ДФСУ від 06.11.2018 р. № 4713/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про нарахування компенсуючих ПДВ-зобов'язань ми розповідали в матеріалі "Компенсуючі податкові зобов'язання з ПДВ: коли їх необхідно нараховувати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини