Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має платник податку на прибуток підтверджувати свій статус для отримання безповоротної допомоги

14 листопада 2018, 16:00
487
0
Реклама

Фінансовий результат до оподаткування збільшується на суму перерахованої безповоротної фінансової допомоги (безоплатно наданих товарів, робіт, послуг) особам, що не є платниками податку (крім фізичних осіб), та платникам податку, які оподатковуються за ставкою 0 % відповідно до п. 44 підрозд. 4 розд. XX ПКУ, крім безповоротної фінансової допомоги (безоплатно наданих товарів, робіт, послуг), перерахованої неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій на дату такого перерахування коштів, передачі товарів, робіт, послуг (п. 140.5.10 ПКУ).

При цьому положеннями ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на суму безповоротної фінансової допомоги, наданої іншому платнику податку на прибуток на загальних підставах, який не оподатковується за ставкою 0 % відповідно до п. 44 підрозд. 4 розд. XX ПКУ

Столичні податківці в ІПК від 23.10.2018 р. № 4517/ІПК/26-15-12-03-11 зазначили, ПКУ не містить вимог щодо документального підтвердження статусу отримувача безповоротної фінансової допомоги як платника податку на прибуток на загальних підставах. Отже, платник податків не обмежений у виборі способу та форми отримання інформації.

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"З безнадійної дебіторки в безповоротну фіндопомогу: податкова "магія" перевтілення"

"Прибутківець прибутківцю друг, товариш і... спонсор: податкові наслідки надання БФД"

"Податково-облікові особливості поворотної допомоги, що частково стала безповоротною"

Якщо хочете отримати більше матеріалів, які стануть Вам у нагоді не лише як фахівцю з бухобліку та податків, а й як громадянину, замовте безкоштовний тестовий доступ протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини