Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомога на поховання: особливості заповнення повідомлення про виплату

16 листопада 2018, 15:55
1144
0
Реклама

Підставою для фінансування страхувальників робочими органами ФСС є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами.

Після проведення виплат за рахунок коштів ФСС страхувальник надсилає повідомлення про проведення виплат. Повідомлення надсилається у разі, якщо здійснювалось фінансування заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, виплат потерпілим на виробництві за видами, зазначеними у п. 1 Порядку № 12, крім здійснення відшкодування вартості поховання потерпілого та пов'язаних з цим ритуальних послуг за рахунок коштів ФСС згідно з додатком 1.5 Порядку № 12. Тобто лише у цьому разі повідомлення не надсилається.

У разі якщо згідно із заявою-розрахунком фінансувалась за рахунок коштів ФСС допомога на поховання згідно з додатком 1.2 Порядку № 12, то у повідомленні зазначається:

- у колонках "Прізвище", "Ім'я", "По батькові", "№ страхового свідоцтва (ідентифікаційний номер)" - відомості про отримувача допомоги;

- у колонках "Дані листка непрацездатності": "Серія" та "Номер" - реквізити свідоцтва про смерть. У колонці "Серія" зазначаються букви без символу "-", "Номер" - відповідні 6 цифр номера свідоцтва про смерть.

Лист Фонду соціального страхування України від 01.10.2018 р. № 2.4-16-3103.

Яким чином заповнювати заяву-розрахунок, дізнавайтесь із статті " Фонд соцстраху роз'яснив особливості заповнення заяви-розрахунку" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини