Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розстрочені податкові зобов’язання в разі імпорті товарів: як відображати в декларації з ПДВ

21 листопада 2018, 08:45
302
0
Реклама

У разі ввезення товарів на митну територію України податкові зобов'язання визнають на дату подання митної декларації для митного оформлення (п. 187.8 ПКУ).

Водночас, нормами ПКУ передбачено можливість надання контролюючим органом розстрочення сплати ПДВ у разі ввезенні товарів/основних засобів в митному режимі імпорту за окремими товарними підкатегоріями згідно з УКТ ЗЕД, визначеними ПКУ.

При цьому за операцією ввезення на митну територію України товарів податковий кредит визнають на дату сплати податку за податковими зобов'язаннями згідно з п. 187.8 ПКУ.

Якщо ж надається розстрочення сплати ПДВ при ввезенні товарів/основних засобів в митному режимі імпорту, то такі суми відображаються у рядку 11.1 р. II "Податковий кредит" декларації з ПДВ того звітного періоду, в якому відбувається сплата (погашення) розстрочених сум податкових зобов'язань з ПДВ, на підставі митних декларацій (аркушів коригування), оформлених відповідно до встановлених вимог.

Див. роз'яснення ДФС у підкатегорії 101.23 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

До того ж, про правила заповнення ПДВ-звітності читайте в матеріалах рубрики "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Звітність" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини