Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці пропонують створити сервіс для виявлення нелегальних АЗС

21 листопада 2018, 11:30
374
0
Реклама

Детінізація ринку нафтопродуктів та механізм ліквідації нелегальних авто- та газозаправних станцій стали темою обговорення між представниками ДФС та Нафтогазової Асоціації України.

За місяць за участі працівників податкової міліції відпрацьовано 222 об'єкти торгівлі пальним, 63 з яких припинили та не здійснюють свою діяльність з реалізації пально-мастильних матеріалів. На 65 торгових точках встановлено факти порушення вимог чинного законодавства. Йдеться про реалізацію пального без державної реєстрації, відсутність необхідних документів та сертифікатів якості пального, а також документації, що підтверджує законність походження пального.

З незаконного обігу вже вилучено майже 772 тонни пального на 21 млн грн, а також промислове обладнання для зберігання та відпуску на понад 22 млн грн, 12 незаконних АЗС демонтовано.

Представники Асоціації висловили своє бачення щодо посилення протидії незаконному обігу пального через автозаправні комплекси. На їх думку, для ефективної роботи у цьому напрямі необхідно скоординувати роботу усіх відповідних державних органів, до компетенції яких належать питання контролю - від виділення ділянки під АЗС до сплати податків.

Зокрема, податковою міліцією порушено низку кримінальних проваджень за фактом здійснення протиправної діяльності автозаправними станціями. Надана Асоціацією інформація про нелегальні АЗС, яка є в їх розпорядженні, буде оперативно відпрацьована оперативними підрозділами фіскальної служби.

Як один з кроків детінізації ринку представники Асоціації запропонували сервіс, який допоможе користувачам виявляти нелегальні заправки, а ДФС - здійснювати заходи з припинення протиправної діяльності.

Як зазначив в.о. Голови ДФС, по аналогії з мобільним додатком "Легальний акциз", що дозволяє визначити офіційні точки продажу алкогольних та тютюнових виробів та підозрілі місця реалізації товарів, будуть визначатися місця незаконного продажу палива та застосовуватися заходи відповідного реагування. Ця інформація буде публічною та споживачі зможуть самі інформувати ДФС про наявність тіньових АЗС. Передбачається створення відповідної "інтерактивної карти", де будуть зазначатися населені пункти та вулиці, де розташовані нелегальні заправки.

Читайте також статтю "Продаж пального підприємствам через АЗС: чи буде роздрібний акциз" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини