Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оприбутковувати готівку в закладі, що працює цілодобово

26 листопада 2018, 14:00
278
0
Реклама

Суб'єкт господарювання, який застосовує РРО, поцікавився у податківців як правильно здійснювати оприбуткування готівки та здійснювати друк Z-звіту при цілодобовому режимі роботи закладу. Пояснення було викладено в ІПК від 16.11.2018 р. № 4864/6/99-99-14-05-01-15/ІПК. Підкреслимо що це вже не перше роз'яснення, наприклад аналогічний висновок було викладено в ІПК ДФС від 13.09.2018 р. № 4024/ІПК/03-20-14-05-11 та роз'ясненні з розділу 109.10 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Отже, свіжому роз'ясненні ДФС нагадала що оприбуткуванням готівки в касах відокремлених підрозділів установ/підприємств, а також у касах фізичних осіб-підприємців, які проводять готівкові розрахунки із застосуванням РРО або КОРО без ведення касової книги, є здійснення обліку готівки у повній сумі її фактичних надходжень на підставі даних розрахункових документів шляхом формування та друку фіскальних звітних чеків і їх підклеювання до відповідних сторінок КОРО/занесення даних розрахункових квитанцій до КОРО.

Таким чином, у разі якщо суб'єкт господарювання працює цілодобово (робоча зміна розпочинається одного календарного дня о 08 год 00 хв, а закінчується наступного календарного дня до 08 год 00 хв), оприбуткування готівки здійснюється у повній сумі фактичних надходжень на підставі даних розрахункових документів шляхом формування та друку "Z-звітів" їх підклеювання до відповідних сторінок КОРО. Див. також на цю тему статтю "Революційні РРО/КОРО - покращення від Мінфіну: що потрібно знати".

При цьому дата оприбуткування готівки у КОРО має відповідати даті роздрукування фіскальних звітних чеків РРО ("Z-звіт" має роздруковуватися після завершення робочої зміни до 08 год 00 хв). Нагадаємо, чинне законодавство не висуває обмежень щодо кількості "Z-звітів" на добу, головне - не менше одного та не пізніше 24 год від виконання попереднього "Z-звіту"

У разі, якщо розрахунки в основній касі проводяться з застосуванням РРО, то податківці нагадали, що при проведенні інкасації з місця проведення розрахунків виконується операція "службова видача" на суму, що вилучається з скриньки РРО для формування "інкасаторської сумки".

Читайте також статтю "Оприбуткування готівки у відокремленому підрозділі: що потрібно знати" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини