Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вважаються акцизним складом резервуари, розташовані на відкритих майданчиках

26 листопада 2018, 15:30
214
0
Реклама

Підприємство, що здійснює діяльність з роздрібної реалізації скрапленого газу "пропан-бутан" через мережу орендованих АГЗС (усі АГЗС розташовані на відкритих майданчиках (не у приміщеннях), на яких встановлені металеві ємності, трубопроводи та паливороздавальні колонки, з яких здійснюється продаж скрапленого газу третім особам), звернулось до контролерів, зокрема, із такими питаннями:

· чи можна вважати такі АГЗС акцизними складами;

· чи вважається підприємство розпорядником акцизного складу за умови не здійснення ним комплексу дій з вироблення, оброблення (перероблення), змішування, навантаження-розвантаження пального?

На обидва питання фахівці ДФСУ відповіли ствердно, зазначивши, що за описаних обставин резервуари орендованої згідно договорів оренди АГЗС є акцизним складом а підприємство - розпорядником цього акцизного складу (ІПК від 20.11.2018 р. № 4897/6/99-99-12-02-02-15/ІПК).

Нагадаємо, що з 01.01.2019 запрацює вимога щодо обов'язкового обладнання акцизних складів лічильниками для пального. Про це ішлося в коментарі "Обов'язок щодо обладнання акцизних складів лічильниками для пального знову відстрочено" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини