Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна визнати ПК на підставі рахунку за послуги з водопостачання та водовідведення

27 листопада 2018, 08:45
309
0
Реклама

Платник ПДВ отримує рахунок на оплату послуг з водопостачання та водовідведення. Чи можна на підставі цього рахунка визнавати податковий кредит з ПДВ без складання податкової накладної?

Якщо рахунок, який виставляється платнику податку за надані товари/послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, то такий рахунок для покупця/отримувача товарів/послуг є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до складу податкового кредиту без отримання податкової накладної.

При цьому ПКУ не передбачена можливість віднесення до складу податкового кредиту без отримання податкової накладної суми ПДВ, зазначеної у рахунку, в якому частина послуг з водопостачання та водовідведення, є розрахунковою величиною та перевищує показники приладів обліку.

Право платника податку на формування податкового кредиту з ПДВ без отримання податкової накладної на підставі документів, визначених пп. "а" п. 201.11 ПКУ, виникає виключно у тому звітному (податковому) періоді, в якому, за показниками приладів обліку, підтверджено факт постачання (придбання) послуг з водопостачання та водовідведення.

Див. ІПК ГУ ДФС у Львiвськiй області від 19.11.2018 р. № 4869/ІПК/13-01-12-01-10.

Більше про визнання податкового кредиту з ПДВ читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податковий кредит" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини