Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товар повертається "Новою поштою": чи оподатковується компенсація покупцю

28 листопада 2018, 09:00
317
0
Реклама

Суб'єкт господарювання надіслав запит до податківців з проханням роз'яснити яким чином слід оподатковувати перераховані коштів при поверненні товару поштою.

Так, у разі розірвання договору, укладеного поза торговельними або офісними приміщеннями, споживач повинен повідомити продавця (виконавця) про місце, де продукція може бути повернена. Договором може передбачатися, що продукція або результати робіт (послуг), що були надіслані поштою, повинні у разі розірвання договору також бути повернені поштою. Будь-які витрати, пов'язані з поверненням продукції, покладаються на продавця (виконавця). Продавець (виконавець) повинен відшкодувати витрати споживача у зв'язку з поверненням продукції.

Якщо в рамках виконання гарантійних зобов'язань при проведенні роздрібного продажу товарів через Інтернет-магазин юридичною особою (продавцем) на користь фізичної особи (покупця) відшкодовуються витрати, пов'язані з експрес доставкою "Нова пошта", то сума таких витрат включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків як додаткове благо та оподатковується на загальних підставах (ПДФО + військовий збір). При цьому дохід у вигляді додаткового блага відображається податковим агентом у податковому розрахунку ф. № 1ДФ під ознакою доходу "126".

ІПК ДФС від 21.11.2018 р. № 4899/6/99-99-13-02-03-15/ІПК

Читайте також статтю "Повернення товарів в інтернет-торгівлі" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини