Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано формувати ТТН в електронному вигляді

28 листопада 2018, 10:50
1067
0
Реклама

Мінфраструктури оприлюднила для обговорення проект наказу Міністерства інфраструктури України "Про затвердження Змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні".

Запропоновані наказом зміни сприятимуть учасникам транспортного процесу спрощенню процедур підготовки документів шляхом отримання, зберігання інформації в електронному вигляді; обміну даними в режимі реального часу; за допомогою технічних і програмних засобів накопиченню, перевірці, обробці, зберіганню, обміну та передачі в електронній формі інформації, необхідної для оформлення перевезення вантажу.

Наказом передбачається внесення змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, затвердженими наказом Міністерства транспорту України від 14.10.1997 р. № 363, зокрема, пропонується передбачити оформлення ТТН, а також інших супровідних документів, у вигляді електронного документа.

Тож оформлення ТТН також може здійснюватися в електронній формі (далі - Е-ТТН).

Е-ТТН підписуватиметься за допомогою ЕЦП відповідальних осіб вантажовідправника, вантажоодержувача, водія та/або експедитора.

Сторони зможуть внести у ТТН будь-яку іншу інформацію, яку вони вважають необхідною.

Залежно від виду вантажу та його специфічних властивостей до основних документів додаватимуться інші (ветеринарні, санітарні та якісні - сертифікати, свідоцтва, довідки, паспорти, інші супровідні документи), що визначається правилами перевезень зазначених вантажів у паперовому та/або електронному вигляді.

У разі оформлення Е-ТТН супровідні документи також додаватимуться в електронному вигляді з накладанням ЕЦП. У разі оформлення ТТН у паперовій формі супровідні документи подаватимуться в паперовій формі за підписом відповідальних осіб.

Оформлення перевезень вантажів ТТН здійснюватиметься незалежно від умов оплати за роботу автомобіля.

Читайте також статтю "ТТН: коротко про головне" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини