Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може підприємець призупинити діяльність і не сплачувати ЄСВ

4 грудня 2018, 12:10
257
0
Реклама

Податківці звертають увагу, що Законом № 755 та іншими нормативно-правовими актами не визначено процедури щодо призупинення госпдіяльності ФОП.

Підприємці єдинники формують та подають до органів доходів і зборів Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік.

ФОП, яка обрала спрощену систему оподаткування, зобов'язана своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок сума якого не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, та подавати Звіт до органів доходів і зборів незалежно від того провадить він господарську діяльність чи ні.

ІПК ДФС від 29.11.2018 р. № 5004/Г/99-99-13-02-03-14/ІПК.

Щодо заповнення звітності з ЄСВ роз'яснень дуже мало, і, на жаль, є питання, які залишаються неврегульованими вже кілька років поспіль. Тому про особливості складання таких звітів для підприємців читайте у матеріалі.

Для отримання доступу до інших матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та відчуйте всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини