Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Воєнний стан не змінює терміни та порядок антикорупційного декларування

11 грудня 2018, 14:00
395
0
Реклама

Введення воєнного стану строком на 30 діб на частині території України ніяк не впливає на обов'язок та порядок подання декларацій військовослужбовцями та іншими особами.

На цьому наголошує НАЗК.

Пояснення стало реакцією на численні зверненнями та запитами щодо особливостей порядку подання декларацій військовослужбовцями після введення воєнного стану у деяких областях України.

Суб'єкти декларування, які не мали можливості до 1 квітня за місцем військової служби подати декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік у зв'язку з виконанням завдань в інтересах оборони України під час дії особливого періоду, безпосередньою участю у веденні воєнних (бойових) дій, у тому числі на території проведення АТО, та здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, направленням до інших держав для участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у складі національних контингентів або національного персоналу, подають таку декларацію за звітний рік протягом 90 календарних днів із дня прибуття до місця проходження військової служби чи дня закінчення проходження військової служби.

Військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу у розділі 2.1 "Інформація про суб'єкта декларування" не зазначають відомості про місце роботи (проходження служби) або місце майбутньої роботи (проходження служби), займану посаду.

Протягом понад чотирьох останніх років бухгалтерську тематику було значно мілітаризовано, а нещодавні події, пов'язані з уведенням воєнного стану в деяких областях України, потребують додаткового переосмислення їх наслідків. Про обліковий бік "мобілізації" майна в умовах особливого періоду загалом і воєнного стану читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини