Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано форму Ф4-ФСС: востаннє звітуємо до 21.01.2019 за підсумками 2018 року

14 грудня 2018, 14:00
847
0
Реклама

Постановою правління Фонду соцстраху від 12.12.2018 № 28 затверджено оновлену форму звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду до повного погашення заборгованості. Документом об'єднано звіти про заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності й на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Нова форма звітності прийнята з метою оптимізації і передбачає скорочення на 48 показників. Документ набуде чинності з 01.01.2019 одночасно із втратою чинності постанови правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 30.11.2010 р. № 31.

Звіт по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, скасовано з 2019 року. Відповідне рішення правління Фонду соціального страхування України затвердило на черговому засіданні 12 грудня 2018 року.

Щоквартальний звіт по використанню коштів Фонду за формою Ф4-ФСС з ТВП страхувальники (роботодавці) мають одноразово подати за підсумками 2018 року до 21.01.2019.

Вже з наступного року встановлено нову спрощену форму Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду.

Тож за І кварталу 2019 року звітність до Фонду будуть подавати лише ті страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів.

За повідомленнями Фонду соцстраху.

Про заповнення оновленої форми заяви-розрахунку читайте у матеріалі "Нова форма заяви-розрахунку для лікарняних (декретних): аналізуємо роз'яснення Фонду" газети "Інтерактивна бухгалтерія.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини