Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник звільняється через пограбування на робочому місці: чи відпрацьовувати два тижні

17 грудня 2018, 08:30
358
0
Реклама

За відсутності поважних підстав, наведених у ст. 38 КЗпП, за яких працівник може не відпрацьовувати два тижні, сторони трудового договору можуть домовитися про будь-який строк припинення трудових відносин після подання працівником заяви про це, в межах двотижневого строку.

Працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору (ст. 38 КЗпП).

У разі, якщо працівник і роботодавець досягли згоди щодо термінів розірвання трудових відносин, то ст. 36 КЗпП встановлено можливість припинення трудового договору за угодою сторін. На цій підставі може бути розірваний як трудовий договір, укладений на невизначений строк, так і строковий трудовий договір, у тому числі контракт.

За інформацією Управління Держпраці у Черкаській області

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Звільнення сумісників: порядок дій і запис у трудовій книжці"

"Роботодавець не може самовільно змінити підставу, вказану в заяві працівника про звільнення"

"У разі звільнення працівника за невиконання обов'язків має бути враховано ступінь тяжкості допущених порушень: судова практика"

Якщо хочете отримати більше матеріалів електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, які стануть Вам у нагоді як фахівцю з бухобліку та податків, замовте безкоштовний тестовий доступ протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини