Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заповнюємо ПН на ПЗ за залишками товарів у разі анулювання ПДВ-реєстрації

17 грудня 2018, 08:15
312
0
Реклама

У разі анулювання ПДВ-реєстрації платник податку за товарами/послугами, необоротними активами, які не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, має визначити податкові зобов'язання (п. 184.7 ПКУ) і, відповідно, скласти та зареєструвати в ЄРПН податкову накладну.

Як же правильно заповнити таку податкову накладну?

У верхній лівій частині такої податкової накладної у графі "Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини" робиться помітка "X" та зазначається тип причини "10".

У графі "Отримувач (покупець)" платник податку зазначає власне найменування (П.І.Б.), у рядку "Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)" проставляється умовний індивідуальний податковий номер "600000000000", рядок "Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта" не заповнюється.

Розділ Б податкової накладної заповнюється в такому порядку:

• в графі 2 "Опис (номенклатура) товарів/послуг продавця" - зазначаються дати складання та порядкові номери податкових накладних, на підставі яких формувався податковий кредит;

• в графі 4 "Умовне позначення українське" - вказується "грн";

• в графі 10 "Обсяги постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ" - вказується вартість (частина вартості) товару/послуги, необоротного активу, на яку нараховується податок, згідно з основною ставкою податку та ставкою податку 7 відсотків, які застосовуються при нарахуванні податкових зобов'язань;

• у графі 11 зазначається сума ПДВ.

Графи 3.1, 3.2, 3.3, 5 - 9, 12 в такому випадку не заповнюються.

Роз'яснення з розділу 101.16 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Більше про анулювання ПДВшної реєстрації читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Анулювання реєстрації платника ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини