Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як повернення товару впливає на вартісний ТЦУ-критерій

19 грудня 2018, 09:50
496
0
Реклама

Для визначення вартісного критерію контрольованої операції враховуються здійснені госпоперації за відповідний податковий (звітний) рік, що можуть впливати на об'єкт оподаткування податком на прибуток.

Якщо придбання та часткове повернення цього ж товару здійснено протягом одного звітного календарного року, то при визначенні вартісного критерію контрольованої операції в цьому звітному році враховується вартість поставки, зменшена на вартість поверненого товару.

У разі якщо придбання відбулось в одному звітному календарному році, а часткове повернення відбулось у наступному році, то при визначенні вартісного критерію у календарному році, в якому здійснена поставка, враховується вся вартість придбаного товару.

При цьому в наступному році вартість частково поверненого товару не враховується при визначенні вартісного критерію та не зменшує вартість інших операцій при визначенні такого критерію.

Враховуючи те, що сума попередньої оплати за товар (повернутої попередньої оплати) не впливає на об'єкт оподаткування податком на прибуток, то при визначенні вартісного критерію така операція не враховується і не відображається у Звіті про контрольовані операції.

Див. роз'яснення з розділу 137.03 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Виплата дивідендів нерезиденту: коли вважається контрольованою операцією, а коли - ні".

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини