Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відступлено право вимоги новому орендарю: чи будуть ПДВ-наслідки в орендодавця

19 грудня 2018, 09:10
314
0
Реклама

Орендодавець передав майно в оренду. При отримані суми попередньої оплати від первісного орендаря за послуги оренди орендодавець нарахував податкові зобов'язання з ПДВ, склав та зареєстрував в ЄРПН податкову накладну за такою операцією. Відповідно, на підставі такої податкової накладної орендар визнав податковий кредит. Потім первісний орендар відступив право вимоги новому орендарю. Які будуть ПДВ-наслідки в орендодавця?

Операція з відступлення первісним орендарем права вимоги новому орендарю не спричиняє податкових наслідків з ПДВ для орендодавця. Орендодавець на дату заміни орендаря у зобов'язанні не коригує податкові зобов'язання з ПДВ, визначені на дату отримання ним суми попередньої оплати, оскільки відсутні законодавчі підстави для такого коригування, та не складає податкову накладну на нового орендаря, оскільки податкова накладна вже складена на дату першої події за операцією з постачання послуг із оренди (отримання суми попередньої оплати від первісного орендаря).

Див. ІПК ДФСУ від 07.12.2018 р. № 5165/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

ПДВ-наслідки відступлення права вимоги ми розглядали в матеріалах "Відступлення права грошової вимоги: ПДВ-облік у сторін" і "Відступлення права товарної вимоги: ПДВ-облік у сторін" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини