Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несвоєчасно зареєстрована в ЄРПН податкова накладна з умовним ІПН: чи будуть штрафи

20 грудня 2018, 11:15
793
0
Реклама

За порушення граничного строку реєстрації податкових накладних в ЄРПН до платника ПДВ, на якого покладено обов'язок щодо такої реєстрації, застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 120 прим.1 ПКУ.

При цьому за порушення термінів реєстрації податкових накладних штрафні санкції, визначені ПКУ, не застосовуються виключно до податкових накладних:

• що не надаються отримувачу (покупцю), складених на операції з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування,

та/або

• що не надаються отримувачу (покупцю), складених на операції з постачання товарів/послуг, які оподатковуються за нульовою ставкою.

Враховуючи викладене, реєстрація податкових накладних, в тому числі складених з умовними ІПН проводиться у загальному порядку, а за порушення термінів реєстрації таких накладних, до таких платників податку застосовуються штрафні санкції, визначені п. 120 прим.1.1 або п. 120 прим.1.2 ПКУ.

Про це на своєму офіційному веб-сайті повідомив Офіс великих платників податків ДФС.

Порядку складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них ми присвятили тему тижня "Нові ПН і РК" у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія". З матеріалами цієї теми тижня можна ознайомитися в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини