Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Співробітники міжнародних консульств зможуть зберігати трудові книжки в українських рекрутерів

22 грудня 2018, 09:20
172
0
Реклама

Діюче українське законодавство не регулює порядок зберігання та внесення записів у трудові книжки міжнародними організаціями, представництвами міжнародних організацій в Україні, іноземними дипломатичними представництвами та консульськими установами, виконавцями (юридичними особами - нерезидентами) проектів міжнародної технічної допомоги.

Для виправлення ситуації МЕРТ оприлюднив проект змін до постанови Кабміну "Про трудові книжки працівників" від 27.04.1993 р. № 301 наступного змісту:

"Трудові книжки працівників, які працюють в міжнародних організаціях, представництвах міжнародних організацій в Україні, іноземних дипломатичних представництвах та консульських установах, у виконавців (юридичних осіб - нерезидентів) проектів міжнародної технічної допомоги (далі - наймачі), можуть зберігатися і вестись на підставі договору з юридичними особами - резидентами, які вносять відомості до трудових книжок відповідно до довідок наймачів".

Як зауважують автори проекту, це зменшить часові і фінансові витрати вказаних суб'єктів на ведення трудових книжок працівників - резидентів України.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини