Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До Бюджетного кодексу внесено зміни, які запрацюють з 2019 року

26 грудня 2018, 12:30
886
0
Реклама

Із 01.01.2019 запрацюють зміни до БКУ, які вносить Закон України від 22.11.2018 р. № 2621-VIII.

Серед новацій, зокрема, наступні:

1. Розпорядники бюджетних коштів забезпечують у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладають договори за кожним видом відповідних послуг у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання (нова редакція ч. 3 та 4 ст. 51 БКУ).

2. Видатки на програму державних гарантій медичного обслуговування населення віднесено до категорії захищених (доповнення до ч. 2 ст. 55 БКУ).

3. У рішенні про місцевий бюджет видатки та кредитування за головними розпорядниками коштів місцевого бюджету повинні бути деталізовані за програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету, за групами функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету та окремими категоріями економічної класифікації видатків бюджету і класифікації кредитування бюджету (нова ч. 4 ст. 76 БКУ).

4. Передбачено субвенцію на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, яка спрямовується на надання державної підтримки для здобуття освіти дітьми сліпими та із зниженим зором, глухими та із зниженим слухом, з тяжкими порушеннями мовлення, із затримкою психічного розвитку, з порушеннями опорно-рухового апарату, з порушенням інтелектуального розвитку, із складними порушеннями розвитку (у тому числі з розладами аутичного спектра). Для цього уведено ст. 1033 БКУ.

5. Продовжено на 2019 рік можливість утримувати із бюджетів сіл, селищ, міст районного значення дошкільну освіту та сільські, селищні та міські палаци і будинки культури, клуби, центри дозвілля, інші клубні заклади та бібліотеки.

Про зміни до ПКУ на 2019 рік в частині ПДФО та ЄСВ читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини